Dak gezocht

Wens je zonder zorgen of eigen kapitaal zonnepanelen voor je organisatie of bedrijf?

Verbruik je ter plaatse meer dan 10.000kWh stroom per jaar?

Dan kunnen wij je waarschijnlijk een aantrekkelijk voorstel doen!

MegaWattPuur is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk die de ambitie heeft om samen met coöperanten uit de lokale gemeenschap meer duurzame energie in het Waasland te produceren. We zoeken daken om zonnepanelen op te installeren. Hierbij streven we steeds naar een win-win voor iedereen:

  • Goedkope duurzame energie, zonder eigen investering voor de gebruiker
  • Vlotte begeleiding van vooronderzoek (technisch en financieel) tot en met onderhoud na plaatsing
  • Lokale verankering, gedragenheid en winstdeling
  • Versnelde transitie

Praktisch

Als verantwoordelijke voor een organisatie, bedrijf of openbaar bestuur heb je vaak niet de nodige tijd of know-how om te onderzoeken of het plaatsen van zonnepanelen rendabel is, mogelijk beschik je ook niet over het nodige kapitaal om een installatie te plaatsen. MegaWattPuur kan je hierbij helpen.

We maken gratis een realistische studie van kosten en technische haalbaarheid. We halen de nodige middelen op bij onze coöperanten. In samenwerking met een installateur plaatsen we de installatie. Je betaalt een vaste huurprijs die alles omvat (monitoring, verzekering, onderhoud en eventuele herstellingen). Na de vooraf bepaalde huurperiode word je eigenaar van de installatie (na 25 jaar produceert de installatie nog wettelijk minimaal 80% van het aanvankelijk maximum).

Voorbeeld

Een bedrijf met een jaarverbuik van ongeveer 56.000 kWh en een middenspanningscabine zal door de zonnepaneleninstallatie van 200 panelen op een plat dak, een daling van ongeveer 26% hebben op de energie factuur.

Dit zonder investering of lening van het bedrijf zelf en de korting gaat onmiddellijk in.

Vijf jaar na afloop van het contract produceert de installatie nog wettelijk minimaal 80% van het aanvankelijk maximum, wat dus neerkomt op gratis energie voor nog heel wat jaren.

contact