nieuwsbrief

1 minuut gelezen

Oprichting

Hoe staat MegaWattPuur er voor? Wel, we zijn effectief erkend als energiecoöperatie en hebben hiervoor het vereiste geregeld bij de notaris (sinds 18/10/2019). We hebben nog een paar zaken aan te passen om effectief erkend te kunnen worden als een coöperatie met sociaal oogmerk, omdat de wet daar toch strenge vereisten vooropstelt. Dit zijn zaken die we verder opvolgen zodat we toch de erkenning van Sociale Onderneming kunnen verkrijgen. Intussen hebben we Megawattpuur reeds voorgesteld aan het gemeentebestuur (of de bevoegde schepen) van Waasmunster, Temse, Beveren, Sint-Gillis-Waas, Kruibeke, Zele. Andere wase gemeenten volgen nog. De respons was positief voor ons initiatief en we kijken er naar uit om concreet samen te werken, om de energietransitie te versnellen.

De projecten

We hadden gehoopt in deze eerste nieuwsbrief reeds over ons eerste gerealiseerde PV project te mogen schrijven, maar een studie van de stabiliteit van het dak bood ons te weinig zekerheid op 20 jaar of meer zonder zorgen. We leren hier uiteraard uit en gebruiken de kennis voor andere toekomstige projecten. We zetten het nieuwe jaar ook in met een verhoogde inzet voor de projecten. Om de twee weken vergaderen we met de projectgroep om de opvolging en realisatie van projecten te versnellen. We hebben enkele veelbelovende projecten waarvoor de eerste verkennende gesprekken reeds gebeurd zijn. Hierover later meer! We zoeken in de eerste plaats naar PV projecten, maar werken in de luwte verder om mee te participeren aan windprojecten. Dat zou ons zeker de nodige financiële input kunnen geven om te professionaliseren.

Vrijwilligers

We wensen hierbij ook een oproep te doen voor geïnteresseerde vrijwilligers: kenmerkend voor een startende energiecoöperatie gedragen door vrijwilligers is dat het vaak moeilijk is om jaarlijks voldoende projecten te kunnen vinden en uitvoeren. Daarom deze oproep: we hebben nood aan mensen die onze dienstverlening aan de man kan brengen bij verenigingen en bedrijven. Mochten er mensen zijn die een commercieel profiel hebben, en interesse hebben om onze werking te ondersteunen, laat ons gerust iets weten via info@megawattpuur.be. We voorzien graag tekst en uitleg!