nieuwsbrief december 2021

2 minuut gelezen

nieuwjaarswensen

Zonnig Waasland

In september en oktober hebben we een voorzichtige start genomen met onze groepsaankoop voor zonnepanelen. Deze loopt nog minstens tot 30 april 2023. Ondertussen is Zonnig Waasland gepromoot via enkele gemeentelijke infobladen en komen de inschrijvingen vlot binnen. Zo’n 50 gezinnen kregen al advies voor een zonne-installatie. De eerste installaties werden geplaatst en gekeurd!

nieuwjaarswensen

Zonnepanelen zijn dan ook nog steeds een interessante investering! Gemiddeld verdien je een zonne-installatie terug binnen 7 à 8 jaar, afhankelijk van je eigen verbruik. En door de stijging van de elektriciteitsprijs wordt de terugverdientijd alleen maar korter. Niet twijfelen dus en vraag nu ook vrijblijvend advies via zonnigwaasland.be

Burgerwind op zee

Voorbije zomer werd BURGERWIND OP ZEE gelanceerd, in aanwezigheid van vice-eersteminister en minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne en minister van Energie Tinne Van der Straeten. Zie ook onze blog post: Burgerwind op zee - MegaWattPuur

De Federale Overheid gaat 3 zones aanbesteden in de nieuwe Prinses Elisabeth Zone. Dit is de laatste zone in Belgische wateren die zal worden aangesneden en dus nog onze enige kans binnen onze territoriale wateren om op grote schaal rechtstreekse burgerparticipatie op zee te organiseren.

De bijna veertig Belgische burgercoöperaties die 100.000 burgers vertegenwoordigen zullen gezamenlijk de partner zijn die rechtstreekse burgerparticipatie door de burger voor offshore wind mogelijk zal maken. Hiervoor zal een koepel coöperatie worden opgericht. Deze koepel zal de spreekbuis zijn van alle deelnemende Belgische burgercoöperaties bij de tenderprocedure voor wind concessies op zee. MegaWattPuur zal mee participeren in de oprichting van de koepel CV en er ook lid van zijn. Dit vraagt van ons een investering van €5.000.

Het is slechts eind 2022 dat zal bekend zijn of de modaliteiten van de tenderprocedure goed zullen zijn en eind 2023 dat er zal moeten worden ingediend op de aanbesteding. Ter voorbereiding hiervan zullen we met MegaWattPuur eind 2022 €20.000 risicokapitaal inbrengen bij de koepel CV.

Elektriciteit via Ecopower

Sinds kort is het voor MegaWattPuur coöperanten met minstens twee aandelen mogelijk om elektriciteit af te nemen via Ecopower, zonder daarvoor een aandeel van Ecopower aan te kopen.

De geproduceerde energie van de MegaWattPuur zonnepanelen die niet ter plaatse onmiddellijk verbruikt wordt, leveren we aan Ecopower.

Via Ecopower verbruik je elektriciteit tegen een vaste prijs (voor zes maanden) waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Prijswijzigingen worden 3 maanden op voorhand aangekondigd en volgen de marktprijs zonder de pieken en dalen. Ecopower komt uit de Vreg-prijsvergelijking als een topper en de coöperatieve energie krijgt een 20/20 van Greenpeace voor duurzaamheid en groene energie.

Voor meer info:

Klant worden bij Ecopower