Heirbaut Hoeveproducten

foto

Al 4 generaties lang is de familie Heirbaut actief op de boerderij in de Veldstraat te Temse. Aanvankelijk baatte men een gemengd bedrijf uit waar zowel koeien, varkens als kippen gehouden werden.

Later in de 20ste eeuw volgde de typische verschuiving naar specialisatie en schaalvergroting. Alleen de melkvee-tak werd behouden.

De laatste jaren veranderde de bedrijfsstrategie. De slinger was immers te ver overgeslagen. Nu wordt er -net als vroeger- terug meer ingezet op verbreding en diversiteit, zowel op het veld als in de stal. Op die manier willen ze tot een toekomstbestendig landbouwbedrijf komen.

Het bedrijf is vandaag in handen van Kris en Ginny. Maar alhoewel ze op pensioen zijn, helpen Lea en Paul nog actief mee. Ook de kinderen Lars, Bente en Fenna steken al eens graag de handen uit de mouwen.

Meer info over Heirbaut Hoeveproducten via:

MegaWattPuur voorziet een zonne-installatie van 168 zonnepanelen (70 kWp / 50 kVA).

tijdlijn

10 januari 2023: bestelling installatie

We hebben afgesproken met Kris en Ginny om onze handtekeningen te plaatsen onder onze samenwerking. MegaWattPuur investeert in een nieuwe zonne-installatie.

De dak en netstudie zijn al achter de rug en hebben beiden een gunstig resultaat.

7 juli 2022 : plaatsbezoek

Naar aanleiding van het project ‘pv-scans’ bij landbouwers dat we in samenwerking met Interwaas uitvoeren, komen we op bezoek bij Kris en Ginny. We krijgen een enthousiaste bedrijfs-rondleiding van Kris. Bijzonder is dat Kris en Ginny algen telen.

Samen bekijken we de mogelijkheden voor een zonne-installatie.

foto

Bijgewerkt: